Handlettering of kalligrafie?

Het blijft een hobby die groeit in populariteit! En waarom ook niet, het is ontspannend, leuk en je creëert zelf iets moois met je eigen quote. Maar wat is nou handlettering  en wat is nou kalligrafie?

Het verschil tussen handlettering en kalligrafie is klein en niet voor iedereen zomaar duidelijk. Vaak worden de vaktermen ook alsnog (door professionals) door elkaar gehaald. Het wordt eigenlijk pas duidelijk als je je er echt in gaat verdiepen. Daarom leggen wij hier kort het verschil voor jou uit!

Kalligrafie draait om schoonschrijven. Je schrijft als het ware heel mooi de letters. Terwijl handlettering gaat om het tekenen van de letters. Dus wil je een langere tekst schrijven, ga dan voor kalligrafie. Maar wil je juist een papier of iets dergelijks leuk versieren zal je eerder gaan voor handlettering.

 

Heb jij al een van deze technieken gebruikt? Wij zijn benieuwd naar jouw creaties! Plaats jouw creatie op Instagram en tag ons erin. Wellicht delen wij jouw creatie wel!

 

Voor kalligrafie en handlettering heb je eigenlijk niet veel nodig. Je hebt papier, pen, eventueel speciale pennen of stiften, een potlood en een gum nodig. Je begint namelijk (bij handlettering) met het schrijven met een potlood, waarna je je creatie overtrekt met een mooie pen. Ben je klaar, dan gum je de nog zichtbare potloodstrepen uit. Voor een beginner is het handig om eerst goed te kijken welke stijlen je aanspreken en welke producten hiervoor het beste werken.

Het begin zal misschien niet zo mooi zijn als alle plaatjes die je op internet ziet, maar oefening baart kunst!

 

Zie hieronder een voorbeeld van de verschillen.

Handlettering:                                                                                                                              Kalligrafie:

handlettering

kalligrafie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor welke stijl ga jij?

 

 

 

 

Koop je ticket voor het Crea Weekend hier.