Back to Basic – Bullet Journal workshop

Vrijdag, zaterdag en zondag om 10:30 uur

Bullet Journals worden steeds populairder. Waarschijnlijk heb je al voorbeelden voorbij zien komen op Facebook, Instagram of Pinterest. Vaak zijn hele mooie en creatieve pagina ́s, maar zien ze er intimiderend uit en zijn lang niet altijd representatief voor wat een Bullet Journal werkelijk is. Dat maakt dat veel mensen niet weten hoe ze moeten beginnen, vinden dat ze niet creatief genoeg zijn en/of bang zijn om pen op papier te zetten. Dat is ontzettend jammer want het is eigenlijk een heel simpel systeem waar je helemaal niet creatief voor hoeft te zijn.

Een Bullet Journal is een agenda, takenlijst en nog veel meer, allemaal overzichtelijk in 1 boekje. Het is een systeem om alle informatie die je binnenkrijgt en in je hoofd blijft zweven, uit je hoofd te halen zodat je het los kunt laten en later kunt structureren.

Ben jij zoals ik en verlies jij makkelijk het overzicht van wat er allemaal op je bordje ligt? Maak jij graag lijstjes die overal rondslingeren en dus onvindbaar zijn als je ze nodig hebt? Heb je behoefte aan meer structuur en rust in je hoofd? Dan is deze workshop iets voor jou!

Wat gaan we doen:

Tijdens de workshop maak je kennis met de basismethode zoals deze is opgezet door Ryder Carroll. Ik leer je:

  • Uit welke basis onderdelen een Bullet Journal bestaat
  • Hoe al die onderdelen samenwerken
  • Hoe die onderdelen jou kunnen helpen om georganiseerd te blijven
  • Hoe jij je hoofd leeg kunt maken en die informatie kunt structureren
  • Ik geef je tips, laat voorbeelden zien en je gaat natuurlijk ook alvast zelf aan de slag. Gedurende de workshop is er continu de mogelijkheid om vragen te stellen, algemeen of specifiek voor jouw situatie. En het mooie is, de workshop is voor iedereen toegankelijk, je hoeft niet te kunnen tekenen of handletteren.

Wat krijg je van mij:
Je krijgt van mij een boekje met daarin naslagwerk en ruimte om zelf te kunnen oefenen. Heb je al een Bullet Journal waar je in wil gaan werken, neem deze dan zeker mee! Heb je nog geen Bullet Journal dan kun je een Journal bij mij bestellen.

Wat kost het: De workshop duurt ongeveer 60 minuten en kost 10 euro per persoon, inclusief het gebruik van materiaal.

Starterspakket: Heb je nog geen Bullet Journal en wil je naast de workshop ook een Journal bij mij bestellen? Kies dan voor het starterspakket en ontvang een Calime Create A5 spiraal Journal met grid of dot grid , een Staedtler Triplus Fineliner en een potlood.

De workshop inclusief het starterspakket kost 20 euro.

 

Creatief in je Bullet Journal

Vrijdag, zaterdag en zondag om 13:00 en om 15:00 uur.

Om te beginnen met je Bullet Journal en de Bullet Journal methode heb je natuurlijk een Journal en een pen nodig. Voor de basis is dat genoeg, maar in deze workshop gaan nu een stapje verder. Er is zo veel meer wat je met je Bullet Journal kunt doen dan alleen maar basis plannen. Voor veel mensen is het ook een creatieve uitlaatklep waarin ze niet alleen hun hoofd leeg kunnen maken qua planning, maar door het creatieve aspect is het een perfecte manier om even tijd voor jezelf te nemen. Ook als je niet all out wil gaan is het leuk om je journal hier en daar wat kleur te geven. Met een paar simpele doodles en banners ziet alles er meteen een stuk vrolijker uit.

Wat gaan we doen:
Tijdens de workshop maak je kennis met een aantal mogelijkheden om je creativiteit in je Bullet Journal te verwerken. Ik leer je:

  • Welke materialen je kunt gebruiken
  • Hoe je headers en banners kunt tekenen
  • Hoe je gebruik kunt maken van doodle iconen
  • Hoe je handlettering kunt gebruiken in je journal
  • Hoe je al het bovenstaande op een creatieve manier in je layouts kunt verwerken

Ik geef je tips, laat voorbeelden zien en je gaat natuurlijk ook alvast zelf aan de slag. Gedurende de workshop is er continu de mogelijkheid om vragen te stellen.

Wat krijg je van mij: Je krijgt van mij een boekje met daarin naslagwerk en ruimte om zelf te kunnen oefenen. Heb je al een Bullet Journal, neem deze dan zeker mee! Heb je nog geen Bullet Journal dan kun je een Journal bij mij bestellen.

Wat kost het: De workshop duurt ongeveer 90 minuten en kost 15 euro per persoon, inclusief het gebruik van materiaal.

Starterspakket:
Heb je nog geen Bullet Journal en wil je naast de workshop ook een Journal bij mij bestellen? Kies dan voor het starterspakket en ontvang een Calime Create A5 spiraal Journal met grid of dot grid , een Staedtler Triplus Fineliner en een potlood.

De workshop inclusief het starterspakket kost 20 euro.